onsdag 31. august 2011

Nå har vi fått besøk og gleden hva stor blandt dei 4-beinnte. Vi går nå sammen med gofar inn i Alvdal vestfjell.

tirsdag 30. august 2011

Røya venter i spenning på at gofar kommer i morgen og skal være med videre på turen gjenom rondane til Otta. Har gått fra Tynset til Alvdal i dag. Møtte i går på 2 stykk som også er på vei sørover, har hatt litt følge med dei i dag. Litt vekslende vær med overskyet og litt sol. Går inn i fjellet igjen i morgen til Korsberghytta.

mandag 29. august 2011

Et og annet havari blir det, men Yukon klarer seg veldig bra med vognen. Han drar vognen på ca 40 kg 2 mil til dagen uten problemer og er glad og fornøyd. Vi er nå på Tynset, overnatter kanskje her til i morgen.

lørdag 27. august 2011

Yukon og Marianne jobber hardt med vognen både fysisk og psykisk. Det er mange nye ting som må lærest, men det går seg til etter hvert. Sommer-temperatur og sol i dag. Er på vei sørover langs Glommas bredder.

fredag 26. august 2011

I går kom vi til Røros og har fått innlosjert oss hos tilfeldig bekjentskap fra Sylan. Her har vi det mye bedre enn på hotel. I dag har vi hatt besøk fra Buvang, nye forsyninger og bagasje-tralle til Yukon hadde dei med. Yukon er veldig skeptisk og redd for tralla, men det går seg nok til. Går videre mot Alvdal i morgen. Vil takke for hotel-oppholdet i Brekken og for sponsing av proviant fra Stensaas Reinsdyr-slakteri.

onsdag 24. august 2011

Nå nærmer vi oss Brekken hvor vi skal overnatte. Lett overskyet og fint høst-vær. Går videre til Røros i morgen, der får vi bagasje-vogn til Yukon. Håper vi kan ha all bagasjen i vogna. Vi følger vei ned til Alvdal og derfra opp i fjellet mot Rondane.

mandag 22. august 2011

"Kokken" er fornøyd med dagens middag. I går kom vi til Stugudal camping og i dag har vi hviledag. Vi begynner nå og sjå en ende på turen, regner med å være på Vardetangen i begynnelsen av oktober og Lindesnes ca 1 måned senere, men det er noen mil og fjell igjen ennå. Fortsetter i morgen langs veien mot Røros, håper og være der på torsdag. I Sylan møtte vi noen hyggelige folk som har ordnet med overnatting til og med Røros. Været er fortsatt bra med lett overskyet og sol.

søndag 21. august 2011

lørdag 20. august 2011

Nå er vi i sør-trøndelag, på vei fra Storerikvollen til Nedalshytta i Sylan. Litt vind og regn i dag. Mye reinsdyr i området så hundene er veldig ivrige. Lett terreng å gå i og lette sekker for tiden. Fantastisk og komme på betjent hytte og få mat som ikke er tørket.

torsdag 18. august 2011

Nå skinner solen igjen og kortbuksen er funnet fram. Mye vann i myrer og mange gjørme-hull ennå. Er på vei fra Teveltunet til Bjørneggen i dag.

tirsdag 16. august 2011

I dag har det nesten vært en "svømmetur" fra Ferslia til Angeltjønnhytta. Mye vann over alt og det ble fall både i elv og myr som gjorde at en blei like våt på innsiden som på utsiden av regnklærne. Godt og komme inn på hytta som ligger fint til (bildet tatt fra inngangsdøra) og få tørket å varmet seg. Går videre mot Teveldalen i morgen.

mandag 15. august 2011

Etter en lang etappe (27km) fra Innstua rakk vi nesten fram til Ferslia før regnet kom. Godt og komme inn foran en vedovn i slikt vær. Nå blir det trønder-sodd til middag.

lørdag 13. august 2011

Yukon slapper godt av i lunsjpausen ved Tverråa, er på vei til Bringsåsen i dag. Mye rein og sau i dag gjør at hundene jobber veldig hardt, men dei er flinke til og slappe av i pausene. Sol og kort-bukse temperatur, litt små kupert terreng og ein del myr.

fredag 12. august 2011

I dag passerte vi Norges areal-messige midtpunkt i ei myr litt sør for Setertjønnhytta. Det har vært en dag med mye våt myr, har nå kommet fram til Skjækerdals-hytta. Overskyet først på dagen, men oppklarning og sol etter hvert.

torsdag 11. august 2011

I går fikk vi besøk fra Buvang, det hva veldig moro. Dei har vært med et lite stykke på etappen mot Setertjønnhytta, men satte kursen tilbake mot bilen etter lunsj. Overskyet, litt sol og litt regn i dag.

tirsdag 9. august 2011

Vi gratulerer gomor og gofar med bryllupsdagen i dag.

I dag har vi kommet til Snåsa. Blir her i morgen og venter på besøk i fra Buvang. Overskyet og litt sol av og til, fint gå-vær.

søndag 7. august 2011

Etter 3 netter i Skorovatn hos et fantastisk gjestfritt vertskap er vi nå på vei mot Snåsa. Det blei mye god mat og avslapping på Messa, til og med hårklypp og barbering. Hundene skjønner ikke hvorfor vi har hviledager, dei er like ivrige hver dag og storkoser seg på tur. I dag er målet Berg gård og i morgen kanskje Bjørgan.

torsdag 4. august 2011

I går kom vi fram til Skorovatn. Vi hva så heldige og få sendt alt utstyret med postbilen fra Holmmo til Skorovatn, det hva godt og gå uten sekken på ryggen. Været er veldig fint, sol, vind-stille og 25 varmegrader, det er litt i varmeste laget for oss og hundene å forflytte seg i. Vi tar en hviledag i dag og for pakket ny mat i sekker og kløver. Godt med en rolig dag i det varme været.

tirsdag 2. august 2011

Det er hardt og tråkke asfalt i varmt vær og strålende sol, men det går nå framover. Har kommet til Holmmo i dag og satser på og komme til Skorovatn i morgen.

mandag 1. august 2011

Børgefjell er unnagjort og vi har kommet inn i Trøndelag. Har nå kommet til Røyrvik og har 2-3 dager igjen til neste mat-depo på Skorovatn. Vi er mer motiverte nå etter en fin tur med fint vær gjenom Børgefjell.