tirsdag 31. mai 2011

Nå er vi på vei ned til Kvænangsbotn i Troms, det hva ikke helt som planlagt. Våren har virkelig kommet i fjellet nå med mye snø-smelting og mye vann. Blir vanskelig og forflytte seg over lengre avstander da, må nok til med litt asfalt-tråkking framover nå. Tomme for mat, gass og dopapir er vi også, gleder oss til å komme ned i sivilisasjonen.

fredag 20. mai 2011

Sekkene hva nok rundt 35 kg når vi gikk fra Masi, har blitt litt lettere nå. Skiene har nå blitt festet til sekkene, går mest på barmark og bruker trugene der det er snø. Blir litt omveier, men det går ihvertfall framover. Når det gjelder kommentaren om korps-musikk så blei det spillt mye korps-musikk på radioen på 17 mai.

torsdag 19. mai 2011

Hundene koser seg inne i teltet mens uværet herjer på utsiden. 17 mai blei tilbrakt inne i teltet , vind, snø, sludd og regn gjorde at det blei lange timer i teltet, kun avbrutt av doturer og nødvendig snøgraving rundt teltet. Teltet snødde såpass ned etterhvert at snøen bare blåste rett over det. Mye mildvær i fjellet nå og veldi vanskelig føre for både ski, truger og hunder med kløv. Kommer ikke mange km i løpet av en dag. Vi diskuterer veldig hva som kan være lurt og gjøre, men foreløpig fortsetter vi som planlagt.

mandag 16. mai 2011

Hvor mye veier denne rygg-sekken?? Nå har vi snudd døgnet litt og spiser lunsj på morgene og middag på foremiddagen og så i soveposen. Blir spennende med snø og isforhold framover. Bekker og vann begynner og gå opp litt nå og i natt har det heller ikke vært nattefrost.

lørdag 14. mai 2011

Endelig er vi på gang igjen, pakken kom med posten i dag. Har gått noen kilometer vestover fra Masi i ettermiddag/kveld. Det kjennest på ryggene til både to-beinte og fire-beinte at pulken blei igjen i Masi, men det går seg nok til.

onsdag 11. mai 2011

Yukon slapper godt av inne på hytta på camping-plassen i Masi. Kom fram her i dag, skal kvitte oss med pulken og skifte soveposer og litt andre ting her. Det begynner å bli mye bare flekker nå og områder uten snø så det er litt vanskelig pulk-føre. Da blir det sekk og kløv videre, men vi satser på ski-føre fram til Altevatn. Skal bli godt etterhvert og komme inn i hytte-nettet til Troms turlag, det blir luksus. Nå blir vi i Masi til utstyret kommer i posten.

mandag 9. mai 2011

Vi gratulerer Yukon med 6-årsdagen i dag. Har vært en rolig dag med våt snø. Håper på natte-frost i natt så vi kommer oss videre.

søndag 8. mai 2011

Frigjøringsdagen 8 mai blir feiret på vidda. Har kommet rett sør-vest for Lesjavri, er i Masi om ein dag eller to, avhengig av føre og natte-frost. Vi koser oss i vår-været, men det minker på snøen.

lørdag 7. mai 2011

Etter 2 dager nesten uten snø og 1 dag med sludd og regn har vi nå kommet opp på vidda. Lite vind og strålende sol, nesten litt for varmt for Yukon med sin vinter-pels.

onsdag 4. mai 2011

Nå har vi forlatt Skoganvarre. Foreløpig er det veldig lite snø igjen, kommer nesten av sted 1 kilometer i timen. Vurderer sterkt å bytte pulken ut med ryggsekk. Eivind er svært flink, sterk og tolmodig som drar pulken opp og ned de mest utrolige steder, jeg er stolt og imponert!

mandag 2. mai 2011

I går kom vi fram til Skoganvarre camping, vi blir her til onsdag før vi går videre. Ski-føret har vært bra dei siste dagene med nysnø og blå ekstra under skiene. Været har vært veldig varierende med mye vind, overskyet og litt snø og sludd. Det hva godt med ny matforsyning for det begynte å bli veldig tomt, spesielt for hundemat. Nå blir det godt å bare slappe av et par dager.

søndag 1. mai 2011

Full vår på vei ned til Skoganvarre camping. Hundene er helt utslått av all lemen-jaktinga og spisinga.