torsdag 28. april 2011

I dag er alle veldig slitne. Lite snø, mye stein og mye små-hauger på kryss og tvers har tatt på kreftene. For håpe på ei go natts søvn. Nærmer seg Skoganvarre, men går nok ennå noen dager før vi kommer dit. Har blitt litt kjøligere i været, så snøen har vært hard og fin og gå på i dag, men veksler veldi mellom skare og nysnø.

mandag 25. april 2011

Nok en gang fint vær på Ifjord-fjellet. Pluss-grader hele døgnet gjør snøen veldig våt, men vi kommer oss sør-over. Kommer over Ifjord-fjellet i dag og fortsetter utover Laksefjordvidda. Håper på nattefrost framover.

lørdag 23. april 2011

Har nå kommet over fjellet fra Hopseidet til Bekkarfjord. I går var vi værfast i teltet hele dagen midt på fjellet. Skal ned i Langfjord-dalen i dag og videre opp på Ifjord-fjellet i morgen.

onsdag 20. april 2011

Slik har vi det på kveldene i teltet. Nå har vi forlatt Mehamn og kommet heim i teltet igjen. Har blåst godt på fjellet i dag, me passerer Hopseidet i morgen og går over mot Bekkarfjord. Takk for all gjestfrihet i Mehamn.

tirsdag 19. april 2011


Dagene går og kilometerene går. Har nå beveget oss til sammen 312 km siden starten på Kibergneset, men har enda langt igjen. På et av skiene til Eivind knakk stålkanten midt på under bindingen og løsnet fra skiet på vei ut på Kinnerodden. Fikk kontakt med åsnes skifabrikk og det hva ingen problemer med å få nye ski, men det hva verre med leveransen. Løsningen ble G-sport i Kirkenes, dei hadde et par igjen i butikken. Skiene blei klargjort og bindinger skrudd på i full fart og rakk akurat sørgående hurtigrute. Takk til G-sport Kirkenes for god service. Skiene kommer med hurtigruta til Mehamn i natt og kan hentes på kaia i morgen tidlig Vi satser på å gå fra Mehamn i morgen, det har vært godt med 2 hviledager her. Bruker sånn ca 14 dager til neste depoet på Skoganvarre, er litt etter planen men det gjør ingenting. Håper på fint vær og stabile snøforhold videre på turen.

mandag 18. april 2011

Hviledager i Mehamn

Her nyter Røya og Yukon været og utsikten utover mot Mehamn.
På søndag kom vi til Mehamn, her har vi fått kommet inn i en privat heim og har noen hviledager, det er liten kuling og sludd her i dag, så det er ikke bedre på fjellet.
Vi har lagt inn flere bilder under bilder, så der er det en liten smakebit fra turen.

søndag 17. april 2011

Kinnerodden er nådd! Lørdag ettermiddag nådde vi Norges nordligste fastlands-punkt.

torsdag 14. april 2011

Nå er Hopseidet passert, endelig er vi på Nordkyn-halvøya. Her er det sol, vind-stille og nattefrost.

onsdag 13. april 2011

Det går mye vann for tiden når det er så mildt. Her er Marianne inntatt krypende v-stil for å få tak i friskt fjellvann. Vi er nå på vei fra Bekkarfjord og over til Hopseidet.

mandag 11. april 2011

Kan dette være sant! Sol, pluss-grader og nesten vindstille på Ifjord-fjellet.

lørdag 9. april 2011

I dag har vi fått besøk. Nye matforsyninger og sjokoladekake til både folk og dyr. Har vært tilbake til Tana å spiste middag og handlet. Fortsetter nå videre over Ifjordfjellet.

fredag 8. april 2011

Dagens frokost egg og bacon. Vi koser oss inne mens ute er det snø og regn, det skal lette etterhvert. Tar det rolig nå på morgenen før vi skal ut å gå igjen.

torsdag 7. april 2011

Røya og Yukon takker Felleskjøpet Tana for sponsing av vom hundemat. Det smakte veldig godt.
I går kom vi fram til Tana Bru. Snøen har nå blitt veldig råtten og det blir litt problemer når en kommer ut av snø-scotersporene. Hundene er trøtte og litt sårbeinte etter en del gåing på skare. Har tatt en hviledag her i Tana, godt med en dusj og ei go seng. Fortsetter videre nordover mot Kinnarodden på fredag, håper på litt kaldere vær, nå er det 5 pluss-grader og litt yr.

søndag 3. april 2011

Nå har vi slått leir ved Jakobselva nord for Vestre Jakobselv. Været er fint og litt vind, i går og i formiddag låg vi værfast. Har slitt mye med motvind og dårlig føre, føltest som å dra pulken på sandpapir. Håper på bedre skiføre framover, det har blitt mye mildere. Kanskje vi snart kommer til Tana. Vi gleder oss til det.